boekjes voor elkaar…

Project 1: boekjes voor elkaar… (2012 – 2013)

Door het volgen van de modules creatief boekbinden bij Syntra in Brugge ontstaat er een (bijna) vaste groep. Tot onze spijt zullen we een jaar moeten wachten op de laatste – vijfde – module…

Als we die tussentijd nu eens zouden overbruggen met het maken van boekjes voor elkaar? En we leggen onszelf op om daarbij telkens een andere aangeleerde binding te gebruiken. We leggen wat afspraken vast: formaat van de boekjes mag zijn 14 op 14 cm of 14 op 21 cm.

Dit is de start van het eerste project én het ontstaan van Boekbindcollectief ‘14×14’.

Er wordt een schema opgesteld wie wanneer een boekje voor wie moet maken. En om die boekjes uit te wisselen komen we op regelmatige tijdstippen samen. Deze bijeenkomsten zijn zo prettig en inspirerend en maken de groep steeds hechter.

Na zo’n anderhalf jaar van boekjes maken en uitwisselen hebben we een collectie van 150 handgemaakte werkstukjes. Die verdienen eigenlijk wel een plaatsje in een tentoonstelling… en in de bibliotheek van Knokke-Heist vinden we de interesse en een geschikte ruimte.

Er komt nog een extraatje aan te pas: Syntra West sponsort onze catalogus die we naar aanleiding van ons project samenstellen. Deze catalogus is ondertussen het voorwerp van een ander project geworden: een virtuele wedstrijd op onze Facebookpagina voor het mooist ingebonden cataloogje. En we hadden een Nederlandse boekbinder als winnaar! Proficiat.

Project details

Elke maand een boekje voor een ander lid, telkens een andere binding en een ander ontwerp.

Datum

Project afgewerkt in 2013.

boekje van Tinne voor Nele

Expo van het werk

We hebben het werk van dit project getoond bij volgende gelegenheden:

  • Bibliotheek Knokke-Heist 2013
  • Boekkunstbeurs Leiden 2013
  • Kalligrafie en Boekbind Manifestatie Utrecht 2014
  • Boekbindbeurs Sint-Niklaas 2014
  • Bibliotheek Blankenberge 2014

Ook geïnteresseerd?

Wij willen onze boekjes graag tonen. Wil jij een tentoonstelling organiseren?

Pin It on Pinterest

Share This